Zúzmara félmaraton 2022 – Kormos Kitti

1:38-at fogok futni. Nem tudom, hogy, de 1:38 lesz. Miért pont annyi? Nem tudom. Ezt akarom. Ennek kell jönnie. Ez járt a fejemben az elmúlt 3 napban.
Ennek egy jó futásnak kell lennie. Nem tudok most semmit sem ráfogni, hogy miért bénázom el, ezt most meg kell csinálni. Nem mondtam én ezt senkinek, csak úgy dédelgettem a gondolatot. Még a hajam is megcsináltattam, hogy na, ezt most komolyan! El is jött a ma reggel, valahogy nagyon koncentrált voltam, nem is értem, nem jellemző. Időben megérkeztem, rajtcsomag, rajtszám, melegítés, rendesen, alaposan. Tényleg nem jellemző. A rajtnál beálltam a 2-es zónába, és eldöntöttem, hogy minden pillanat jó lesz. A Magyar táncokra persze mindig bepárasodik a szemem, minden rajtceremóniánál ez szól, a reflex már-már pavlovi.
Ahogy elindultunk, az arcomra került a vállfás vigyor és nem is nagyon akart leolvadni. Szépen előzgettem az embereket, majd 5 perc után ránéztem az órámra, hogy nem mér semmit. A legnagyobb meglepetésemre, kicsit sem zavart, kikapcsoltam, bekapcsoltam, GPS semmi, mondom nem baj, indítom, aztán majd lesz valami, nézem az időt. Így is lett, a tempómat csak fejben számolgattam, de nem érdekelt úgy, mint szokott. Nem zavart, hogy elfutom-e vagy sem, úgy voltam vele, hogy hadd szóljon! És nem is fáradtam, mosolyogtam mindenkire, mondjuk ebben segített a 160 bpm-es magyar retro mix a Kerozinnal meg a Bonanzával, szerintem ez nettó legális dopping lehetett.
A táv felénél megjelent egy lány a horizontomban, onnantól egymást húztuk (a végén jól meg is ölelgettük egymást) Az utolsó 3 km-en még el tudtam lépni, mert ott meg már tényleg minden mindegy volt, de láttam, hogy ha hajtok, akkor ez 1:38 lesz. Hát én úgy meghajtottam a végét, hogy a célban azt sem hallottam, hogy beértem, csak ordítottam egy nagyot, pihegtem 3 percet és felhívtam mindenkit, hogy elmondhassam, 1:38:20 és 8. hely, és első a kategóriában (W30 öregjányos), és hihetetlen, és nagyon nagyon boldog vagyok!
Hogy ez mit is jelent? 2017-ben futottam az eddigi legjobb félmaratonomat 1: 45 volt. Azóta mindig volt valami, nem akart összeállni a verseny, találtam kifogást, hogy miért nézelődök, de idén (tavaly) elpattant valami. És ma kijött. Ma minden kijött.
A vicces, hogy közben kiderült, nem is 8, hanem 7, szóval leírom még párszor:
1:38:20 absz. 7. hely, W/30 1. hely.
Egy BSI rendezvényen! Waaaaaaaaa, baromi jóóóóó!!! ???