eXtremeMan 2020 Nagyatád

30. eXtremeMan Országos Hosszútávú Triatlon Bajnokságot Nagyatád
2020 augusztus 8.-án rendezték a 30. eXtremeMan Országos Hosszútávú Triatlon Bajnokságot Nagyatádon. Az előző hetekben áradás sújtotta településen a szervezők erőn felüli munkájának köszönhetően módosított útvonalon került megrendezésre a triatlonisták körében nagy presztízzsel bíró verseny. A hosszútávú triatlon a legnagyobb kihívás, megállás nélküli küzdelem 8-17 órán át. Többnyire tűző napon, 30 fok feletti hőségben. Nem csak a test, hanem a lélek próbája is. A kitartásé, akaraterőé és az önismeret megmérettetése is egyben, szellemi és lelki vívódás. Hónapokig tartó felkészülés szükséges a 3,8km úszásból, 180km kerékpározásból és 42km futásból álló próbatétel teljesítéséhez.
A nagyatádi versenyen 438 egyéni induló és 178 váltó csapat állt rajthoz. Az országos bajnokságon az Egri Triatlon Klub tagjai is részt vettek.
Ezen a távon már rutinosnak számító, az egri sportéletben elismert Lajszner Lajos 8. alkalommal ért célba. Varga Győző első alkalommal teljesítette ezt a távot, stabil úszás után a kerékpározás közben gyomorproblémái adódtak, de sikeresen kezelte a helyzetet és egy egyenletes tempójú futással ért célba. Magdus István szintén első alkalommal állt rajthoz a 226km-es távon. A befektetett edzésmunkának köszönhetően egyenletes tempóban, problémamentesen teljesítette a nagy hőség ellenére is a távot. Marczis Dávid második alkalommal állt a gyékényesi rajtvonalhoz, sajnos a kerékpározás közben kialakuló egészségügyi problémát nem sikerült megoldani, így a futópályán többszöri próbálkozás ellenére kénytelen volt kiállni a versenyből. Ózsvári Olivér 4. alkalommal állt rajthoz a teljes távon, magabiztos, egyenletes tempóval ért célba.
Lajszner Lajos célideje 14óra 15perc, korosztályában 41. helyezést érte el. Varga Győző célideje 15óra 40perc, korosztályában 80. helyezést érte el. Magdus István célideje 11óra 25perc, korosztályában a 14. helyezést érte el. Ózsvári Olivér célideje 10óra 2perc, korosztályában a 4. helyezést érte el.