eXtremeMan 2020 Kaposvár

A 2020-as év szezonnyitó versenyére Kaposváron a Deseda tónál került sor. Az Egri Triatlon Klub 5 fővel képviseltette magát a kitűnő szervezésű versenyen.

A klubból az Extrememan 51.5 versenyen Lajszner Attila indult. Az Extrememan 113-on pedig Lajszner Lajos, Magdus István, Marczis Dávid illetve Ozsvári Olivér képviselte az ETK szineit.

A versenyre az igazi nyári időjárás is megérkezett. A versenyzőknek a fizikálisan nehéz pályák mellett a 33 fokos kánikulával is meg kellett küzdeniük. Természetesen a víz ilyen körülmények között ideális volt az úszáshoz mindkét nap.

Az első napon a rövidtávú versenyt rendezték meg (1,5 km úszás, 40 km bicikli és 10 km futás) 130 egyéni indulóval.

Ezen a távon Lajszner Attila indult a klubból a szenior 45-ös kategóriában. Az úszás után a 2. helyen állt, de sajnos a futása nem sikerült jól, így a 8. helyen fejezte be a versenyt. A biciklis pálya magyarországi viszonylatban nehéznek számított. 10 km-es körök voltak. A pályát azt tette nehézzé, hogy sík szakasz alig volt egy körön. Vagy felfele, vagy lefele kellett tekerni és 3 fordító is volt 10 km-en belül.

A második napon rendezték a fő versenyt, a középtávot 150 egyéni indulóval. (1,9 km úszás, 90 km bicikli és 21,1 km futás).

Ez egy igen kemény, embert próbáló verseny volt a kánikulában. A hőmérséklet árnyékban volt 32-33 fok, de a napon jóval melegebbet lehetett érezni.

A biciklis pálya 3*30 km volt. Ezen a napon is volt bőven szint a biciklin. Sok versenyzőn lehetett látni, ahogy elhaladtak a célnál, hogy körönként egyre lassabbak. A futás 4*5,25 km volt szintén emelkedős pályán.

A klubból Ozsvári Olivérnek sikerült egy nagyon jó teljesítménnyel elődrukkolnia. Abszolútban a 12. helyet és kategóriájában (felnőtt férfi) a 9. helyet ért el az erős mezőnyben. Olivérnek a bicikli sikerült kiválóan. Abban a számban csak páran tudtak jobbat menni nála a szintes pályán.

Magdus István élete első triatlon versenyét teljesítette és nem is akár hogyan! Egy stabil biciklizés és futás után közvetlen az élmezőny után végzett. A felnőttek közt a 23. helyre futott be. Elsőre ez egy kiváló eredmény!

Lajszner Lajos hozta a jó formáját a szeniorok közt. Ő már rutinosnak számít ezen a távon. A szenior kategóriában a középmezőny elején végzett a népes mezőnyben.

Marczis Dávidnak, sajnos egészségügyi problémák miatt fel kellet adni a versenyt, de lesz még lehetősége a javításra, hiszen a szezon még csak most kezdődött el.