eXtremeMan 2022 Nagyatád

SPORTEREDMÉNYEINK – TRIATLON
Ózsvári Olivér aranyérmet szerzett, sportolóink kiválóan teljesítettek a nagyatádi hosszútávú triatlon OB-n
“Ússz 3,8 km-t! Bringázz 180 km-t! Fuss 42 km-t! Légy büszke az életed végéig!”- John Collins, az IronMan alapítója
2022. augusztus 13-án került megrendezésre a Hosszútávú Triatlon Országos Bajnokság Nagyatádon az eXtremeMan szervezésében. A hosszútávú triatlon a legnagyobb kihívás egy amatőr sportoló számára, megállás nélküli küzdelem a fizikai és szellemi állóképességeink határán 9-17 órán keresztül. Az Iron táv (3,8 km úszás, 180 km kerékpározás, 42,195 km futás) sokaknak egy álom, hogy teljesítsék ezt a hihetetlen megmérettetést. A hosszútávú triatlon a szíve és a lelke a multisport versenyeknek, az izmok, a kitartás, az akaraterő és fegyelmezettség hatalmas összhangja szükséges a sikeres teljesítéshez. Embert próbáló fizikai, szellemi és lelki kihívás egyben, aki teljesíti ezt a távot, az önmagát múlja felül.
A triatlon nem három külön sport, hanem egy nagy egész, minden egyes sportág hatással van a többire, ezen a versenyen nem egy maratoni futásra kell felkészülni, hanem arra, hogy fuss 42,195 km-t 3,8 km úszás és 180 km kerékpározás után, szünetek és megállás nélkül. Az idei évben szakadó, megszűnni nem akaró esőben, 16 fokban teljesítették a távot a versenyzők. A klubot többen is képviselték a rendezvényen, minden indulónk sikeresen célba ért.
Ózsvári Olivér 9 óra 24 perces teljesítési idővel korosztályában aranyérmet szerzett, illetve az abszolút mezőnyben is kiemelkedő eredményt ért el, a 7. helyet szerezte meg. Kiváló teljesítményt nyújtott, mindhárom számban javított az előző évi eredményén. A lendületes úszását egy erős kerékpáros teljesítménnyel fokozta, majd az országos bajnokságot egy önmagában is elképesztő maratoni futással zárta.
Farkas Máté másodjára indult neki a teljesítésnek. A felkészülését sérülések és betegségek nehezítették, így nagyon átgondolt és megtervezett stratégiával, édesapja frissítési segítségével idén is sikeresen célba ért. Máté egy visszafogott úszás és kerékpározás után magabiztosan futotta le a maratoni távot, eredménye 11 óra 21 perc, korosztály 14. hely, összetett 53. hely.
Katona Zsolt első teljes távú triatlonját teljesítette magabiztos úszással, tervezetten visszafogott kerékpározással, ahol elmondása szerint teljesen átfázott, majd egy stabil futással zárt. A célkapu előtt két lánya várta és kézen fogva kísérték be Zsoltot a célvonalhoz. Eredménye 11 óra 37 perc, korosztály 13. hely, összetett 69. hely.
Lajszner Lajos immár a tizedik alkalommal állt rajthoz. A már “öreg rókának” számító versenyző az idei évben egy teljesen átgondolt frissítési tervet követve egyéni csúcsot tudott felállítani. A versenyen végig magabiztosan, megállások nélkül, szinte gépként, megrogyások nélkül, folyamatosan haladt előre. Kíváncsian várjuk a jövő évi 11. jubileumi teljesítését, hogy TTT taggá avassák. Eredménye 12 óra 32 perc, korosztály 4. hely, összetett 145. hely.
A Lénárt házaspár, Kinga és Marci harmadjára, illetve negyedjére teljesítette a teljes távot. Kinga az úszást élvezte a legjobban, a kerékpáros körön 120 km-nél bevárták egymást. Onnantól egymást bíztatva, segítve együtt értek célba, számukra az idei évben a közös teljesítés volt a cél. Eredményeik: Bene Kinga 13 óra 57 perc, korosztály 6. hely, összetett 25. hely, Lénárt Márton 13 óra 54 perc, korosztály 50. hely, összetett 246. hely.
Varga Győző harmadjára állt rajthoz a nagyatádi pályán. Sajnos az erős esőben egy vasúti átjárón kerékpárjával elesett, de folytatta a versenyt. A futópályán felesége segítette a frissítésben, a futás utolsó körére fia is elkísérte, hogy így is támogassa a már addigra fizikálisan kimerült édesapját. A nehezítő körülmények ellenére is sikerült javítania másfél órát eddigi legjobb eredményén. Eredménye 14 óra 28 perc, korosztály 60. hely, összetett 270. hely.
A kiváló eredmények eléréséért sportolóink ezúton is köszönetet mondanak a segítőiknek, akik a zord időjárás ellenére is folyamatosan bíztatták és segítették az egri csapat versenyzőit.
Szeretettel gratulálunk!