UltraBalaton 2023

Az Egri Futó és Triatlon Klub versenyzői idén is remekeltek az Ultrabalatonon

 

  1. május 5-7. között került megrendezésre a XVII. NN Ultrabalaton. A 211 km-es Balaton kerülő ultrafutó versenyen Bíró Tamás egyéni indulóként, Dósa Ildikó pedig 5 fős női csapatban képviselte az Egri Futó és Triatlon Klubot.

Bíró Tamás komoly alapozást és tudatos felkészülést követően a múlt évi vegyes párosban történt kiváló teljesítés után egyéni indulóként vállalta a 211 km-es távot. Kerékpáros kísérője a tavalyi páros versenytársa, Szivós Orsolya volt. Kisebb gyomorproblémát leszámítva jó tempóban haladt, kiválóan átvészelte az éjszakai holtpontot, végül a tervezettől jobb időt futva ért célba.

Bíró Tamás 26:17:36 óra alatt teljesítette a 211 km-es távot, mellyel az egyéni férfi kategóriában 38. helyezést ért el.

A WondEger Women csapata harmadszorra vett részt az Ultrabalatonon. Az idei csapattagok: Barta Gabriella, Bauge Mezei Zita, Dósa Ildikó, Stumpf Brigitta és Tichy Rita, kerékpáros kísérőjük Csomós Patrik volt. A csapat minden évben más felállásban indul, idén az eddigi legerősebb váltóval vettek részt. A csapattagok fejenként maratoni távot, kb. 42 km-t teljesítettek. Az előző két évben ezüstérmet szerzett csapatok sikerét egy aranyéremmel koronázták meg az idei csapat tagjai.

A WondEger Women 17:44:00 óra alatt teljesítette a 211 km-es távot, mellyel az 5 fős női csapat kategóriában hatalmas előnnyel 1. helyezést értek el.