Kétszázötvenen áltak rajthoz a sprint és rövidtávú futamon a triatlon-szezon első eseményének számító Agárd Triatlon 2024. elnevezésű országos rangsoroló versenyen.

Az Egri Futó és Triatlon Klub képviseletében Farkas Máté, Lajszner Attila és Tymcyna Péter úszott a 21 Celsius fokos Velencei-tóban, ahol azonban még engedélyezték a neoprém ruha használatát. A  többkörös volt a verseny során a bicajos és futópályát sík részen jelölték ki. Az 1500 méter úszásból, 40 kilométer kerékpározásból és 10 kilométer futásból álló rövidtávon Farkas Máté nagyszerűen versenyezve a felnőtt férfiak III. kategóriájában a második helyen ért célba.

„Nagyon erős futást produkált a végén, ami kategóriájában a legjobbnak számított, de az egész mezőnyt tekintve is a második legjobb időnek számított. Máté 2:11:56 óra múltán ért a célba – szerepel a klub tájékoztatójában.

– Lajszner Attila a szenior III.-as kategóriában végig egyenletes teljesítményt nyújtva, a dobogó második fokára futott be, ideje: 2:31:58 óra. Tymcyna Péter a verseny legnépesebb kategóriájában, a szenior II.-ben a 8. helyen zárt 2:33:54 órás idővel. Jó futásával több helyet is előre lépett a végén.”